dimecres, 2 de maig del 2012

Joan Ganyet: paisatges immediats

L'arquitecte Joan Ganyet acaba d'inaugurar l'exposició Paisatges immediats. Es tracta d'una mostra de fotografia en la que l'autor, que tan destacada intervenció va tenir, com a Director General d'Arquitectura i Paisatge (2003-2010), en el disseny i l'aplicació de la política del paisatge a Catalunya, s'apropa ara al tema des d'un perspectiva del tot diversa, més personal i immediata.
En efecte, l'exposició recull un seguit d'imatges fotogràfiques, captades als volts de la seva ciutat de la Seu d'Urgell, on es mostren petits detalls de l'entorn: una petjada en el fang, el reflex del cel en un bassal, una esquerda en la superfície glaçada d'un com, unes fulles seques al caire d'un mur... Engrunes de paisatge, menudes, contingents i significatives en elles mateixes, que composen imatges de gran bellesa i que transmeten, a vegades millor que una vista de conjunt, el sentit d'un lloc, la identitat d'un paisatge.
L'exposició, que va ser inaugurada el dia 26 d'abril, en presència de l'autor i del pintor Perico Pastor, pot ser vista fins a mitjans de maig a la Galeria d'Art Arena, carrer Fusina 11, de Barcelona.